در حال بارگذاری ...

دکتر الستی در همایش ملی نخبگان حوزوی:
روحانیت نقش بسزایی در ترویج و تبیین اقتصاد مقاومتی دارد

سرپرست ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان گفت: حوزه علمیه باید به تحقیق و بررسی و با راهنمایی، مردم را به سوی اقتصاد سالم و کسب روزی حلال سوق دهند.

سرپرست ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان گفت: یکی از شاخصه های اقتصاد دانش بنیان، مردمی بودن آن است و تا زمانیکه اقتصاد در بدنه ملت دارای نفوذ باشد می تواند قدرت تاثیر کذاری و مقاومت را داشته باشد.

به گزارش ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، دکتر آریا الستی، در همایش ملی "نقش جامعه نخبگانی حوزه های علمیه در تحقق اقتصاد مقاومتی" که شامگاه 5روز چهارشنبه /3/1395 در محل سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، تاکید کرد: تنها روحانیت می تواند اقتصاد مقاومتی را به خوبی در میان مردم انقلابی و متدین ایران اسلامی تبیین و ترویج کند.

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان استفاده از تولیدات داخلی را یکی از مهم ترین راهکارهای مقابله با مصرف کالاهای خارجی دانست و گفت: سرمایه گذاران با حمایت و مردم با استفاده از تولیدات داخلی می توانند نقش بسزایی را در تحقق شعار سال "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" ایفا کنند.

وی ادامه داد: در این راستا حوزه علمیه باید به تحقیق و بررسی و با راهنمایی، مردم را به  سوی اقتصاد سالم و کسب روزی حلال سوق دهند.

الستی در ادامه با بیان اینکه واژه نخبه به چه فردی اطلاق می شود، افزود: طبق سند راهبری کشور در امور نخبگان فردی که در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب و مدیریت کشور در چارچوب ارزش های اسلامی اثر گذاری بارز داشته باشد از او به عنوان نخبه یاد می شود.

وی ادامه داد: یک فرد نخبه علاوه بر اینکه باید دارای فعالیت هایی برپایه هوش، خلاقیت، انگیزه و توانمندی های ذاتی باشد باید دارای خبرگی، تخصص و توانمندی های اکتسابی که موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت و اعتلای کشور می شود هم باشد.

دکتر الستی گفت: سند راهبردی کشور در امور نخبگان از یکسری فعالیت هایی آگاهانه، خلاقانه و نوآورانه که اثر گذاری محسوس بر پیشرفت کشور در حوزه های مختلف اعم از حوزه علم، فناوری، هنر و ادب دارند به عنوان فعالیت های نخبگانی یاد کرده است.

سرپرست ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان تاکید کرد: به تشخیص بنیاد ملی نخبگان هر فرد و یا گروهی که دارای توانمندی های بالقوه و یا بالفعل انجام فعالیت های نخبگانی است باید شامل اجتماع نخبگانی و گروه های نخبه صاحب استعدادهای برتر شود.

وی افزود: امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد جامعه نخبگانی پویایی باشیم که در چارچوب ارزش های اسلامی- ایرانی و مبتنی بر اقتضائات نظام جمهوری اسلامی، فرصت رشد و شکوفایی حداکثری خود را بر پایه تنوع استعدادها و توانمندی هایش را بدست آورده باشد.

در ادامه این همایش حجت الاسلام و المسلمین سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: باید اسوه ها و الگوهای اقتصاد مقاومتی به خوبی برای مردم تبیین شود.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم تصویری از زندگی اقتصادی حضرت علی (ع) را به جامعه ارائه دهیم در مساله اقتصاد مقاومتی بسیار موفق عمل خواهیم کرد و از طریق هنر مانند ساخت فیلم ها نیز کاربردی تر خواهد شد.

موسویان گفت: حضرت علی(ع) نخلستان های زیادی را به دست خود بنا و به فقرای مسلمان وقف کرده است، ما با معرفی مدل ها، الگوها و اسوه هایی از بزرگان دین، گام های اساسی در این زمینه برداریم.

مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: اگر بندهای اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده، مورد توجه قرار گیرد نه تنها بخش زیادی از مشکلات کشور برطرف خواهد شد بلکه ما به اقتصاد برتر منطقه تبدیل خواهیم شد.

موسویان بیان داشت: رهبر معظم انقلاب بر بحث اقتصاد دانش بنیان، مردمی کردن اقتصاد و مشارکت مردم در اقتصاد ملی تاکید دارد، حوزه باید روی این مسائل کار کند.

وی ادامه داد: حمایت از تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف نیز از مواردی است که حوزه و حوزویان باید در فرهنگ مردم تاثیرگذار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز دراین میزگرد گفت: ما در مناسبت های مختلف 9 هزار مبلغ دینی اعزام می کنیم و برای تبیین فرهنگ اقتصاد مقاومتی می توانند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: اگر پژوهشگاه ها و مراکز علمی بتوانند محتواهای مورد نیاز اقتصاد مقاومتی را نیز تهیه کنند بسیار موثر است.
روستا آزاد خاطرنشان کرد: تبلیغات تلویزیونی نباید سه سمت هدایت مردم به طرف تجمل گرایی، مصرف بیشتر و کارنکردن باشد بلکه باید اقتصاد مقاومتی را ترویج نماید.

وی گفت: هر چه به این سمت و سوی فعلی بیش برویم اقتصاد غیر مقاومتی را در پیش خواهیم گرفت و از سوی دیگر نداشتن روحیه کار جمعی امروز وجود دارد و نمود آن در بین افراد تحصیل کرده نیز بیشتر است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد کاظم رجایی رئیس انجمن اقتصادی حوزه علمیه قم نیز گفت: به برکت انقلاب اسلامی نخبگان خوبی در کشور و حوزه های علمیه در زمینه اقتصاد پرورش پیدا کرده اند که می توانند در عرصه های مختلف نقش تعیین کننده داشته باشند.

وی ادامه داد: امروز نیازمند یک گفتگوی انتقادی و نوآورانه در عرصه نخبگان هستیم، یک طرفه حرف زدن دردی را درمان نمی کند.
رجایی خاطرنشان کرد: چه اشکالی دارد بخشی از نخبگان نیز برای حوزه حرف بزنند، باید فرهنگ شنیدن را در خود تقویت کنیم.

وی بیان داشت: نباید طوری باشد که تنها عده ای حرف بزنند و دیگران هم گوش ندهند، حوزه باید تمام قد وارد کار جمعی در زمینه اقتصاد مقاومتی شود.

وی ادامه داد: در حوزه فقه ما طرحی داریم که درس خارج حوزه به سمت مسائل مورد نیاز جامعه سوق داده شود، فقه می تواند حکومت اداره کند و باید 20 درصد مدرسان درس خارج با این رویکرد تدریس کنند.

انتهای پیام/ 347***




نظرات کاربران