در حال بارگذاری ...

در استان همدان برگزار شد:
جلسه تبیین و ترویج سند راهبردی کشور در امور نخبگان

جلسه تبیین، ترویج و اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان با حضور دکتر طالبی رئیس کمیسیون زمینه سازی اثر گذاری ستاد اجرایی سازی سند، سرکار خانم مهدی زاده کارشناس کمیسیون زمینه سازی اثر گذاری ، جناب آقای دکتر ختن لو رئیس بنیاد نخبگان استان همدان، جناب آقای دکتر فیضی معاون بنیاد نخبگان استان همدان، اعضای محترم شورای علمی بنیاد نخبگان استان همدان، روسای محترم مراکز رشد و دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه های سراسر استان، رئیس محترم دانشگاه صنعتی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی همدان و کارکنان بنیاد نخبگان استان همدان در سالن فجر دانشگاه بوعلی سینای همدان برگزار گردید.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد نخبگان استان همدان ؛ به‌ منظور آشنایی با اصول اساسی حاکم بر سند راهبردی کشور در امور نخبگان جلسه تبیین، ترویج و اجرایی‌سازی سند در بنیاد نخبگان استان همدان برگزار شد. در این جلسه جناب آقای دکتر ختن لو رئیس محترم بنیاد نخبگان استان همدان ضمن خیرمقدم به آقای دکتر طالبی برای حضور در همدان  به منظور برگزاری نشست تبیین سند راهبردی کشور در امور نخبگان ضمن اشاره به ابهامات، چالش ها، موانع، مسائل و دیدگاه های متعدد موجود در بحث نخبگی و نخبگان، تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان را اساس و بنیانی در جهت تبیین جایگاه نخبگان در کشور دانسته و افزودند: تنها وجود یک سند در حمایت از نخبگان کافی نیست و بایستی مجموعه ای از اقدامات و فعالیت ها در جهت اجراییسازی آن صورت گیرد.

 

در این نشست، جناب آقای دکتر طالبی؛ رییس کمیسیون زمینه‌سازی اثرگذاری سند راهبردی کشور در امور نخبگان به بیان روند تکوین این سند پرداخته و اظهار داشت:  فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل بنیاد ملی نخبگان در 5 مهر 1383 و تصویب اساسنامه بنیاد ملی نخبگان در 10 خرداد1383 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز فرآیند تدوین و تصویب سند، توسط مجموعه ای از صاحبنظران و ابلاغ آن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 1391/8/17 صورت گرفت. ایشان افزودند: این سند دارای 8 هدف کلان،5 راهبرد کلان،12 راهبرد ملی و 70 اقدام ملی است.

وی در ادامه به تشریح راهبردهای کلان سند پرداخته و زمینه سازی برای اثرگذاری بهینه افراد و گروه های نخبه در مدیریت تحولات کشور را مامویت اصلی نظام نخبگانی بیان نمودند و در این زمینه به کارگزاری منابع انسانی متخصص به عنوان عوامل و نهادهای میانجی و حلقه واسط بین نخبگان با دستگاه‌های دولتی و خصوصی اشاره نمودند.

دکتر طالبی در ادامه به صورت تفضیلی به تشریح مفاهیم نخبه، استعداد برتر، فعالیت نخبگانی، گروه نخبه، گروه صاحب استعداد برتر، اجتماع نخبکانی، نظام نخبگانی، چشم انداز و اهداف سند پرداخته و بیان داشتند: سند راهبردی کشور در امور نخبگان به منظور ایجاد محیطی پویا برای فعال سازی و اثرگذاری مناسب اجتماع نخبگانی در تحولات کشور با هدف تحقق آرمان های جمهوری اسلامی ایران و رسیدن به چشم انداز کشور در افق 1404 خورشیدی تدوین شده است.

 

ایشان در بخش های دیگری از تبیین این سند بالا دستی افزودند: یکی از اهداف برگزاری این گونه جلسات، توجیه و تبیین سند به عنوان دستور و نقشه‌راه عملی برای رسیدن به اهداف بنیاد ملی نخبگان و بهبود خدمت‌رسانی به نخبگان و استعدادهای‌برتر در جهت توسعه و اعتلای کشور است. یکی از راه­هایی که منجر به شناخت ارزش و اثرگذاری استعدادهای برتر و نخبگان در استان می­‌شود، تلاش و فعالیت­های بنیادهای نخبگان استانی در راستای اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان است. بنیادهای استانی باید با به‌کارگیری تمام اهتمام و تلاش خود، سند راهبردی کشور در امور نخبگان را سر لوحۀ تمام فعالیت­‌‎های خود در استان ها قرار دهند. 

 

رییس کمیسیون زمینه‌سازی اثرگذاری سند راهبردی کشور در امور نخبگان تصریح کرد: مدیریت ستاد اجرایی سازی سند راهبردی نخبگان از دریافت انتقادات، نظرات و پیشنهادها و راه­‌کارهای عملی همکاران بنیادهای نخبگان در راستای نقش‌آفرینی و اجرایی‌سازی اقدامات سند در استان‌ها استقبال می‌کند. براساس اساسنامۀ بنیاد ملی نخبگان، مأموریت اصلی بنیادهای نخبگان استانی، توسعۀ استان با استفاده از ظرفیت فکری و علمی نخبگان و استعدادهای برتر است.

در پایان جلسه پس از تبیین سند، حضار به بیان سوالات، نقطه نظرات و نکات مورد نظر خود در زمینه مباحث نخبگانی و این سند پرداختند و جناب آقای دکتر طالبی به موارد پاسخ گفتند.




نظرات کاربران