در حال بارگذاری ...

برگزاری جلسه «تبیین، ترویج و اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» در استان مرکزی

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان مرکزی، نشست ترویجی آشنایی با سند راهبردی کشور در امور نخبگان در استان مرکزی برگزار شد. این کارگاه آموزشی رأس ساعت ۱۰ صبح دوشنبه، ۲۰ شهریور ۹۶، با حضور کارکنان بنیاد نخبگان استان و جمعی از نمایندگان دانشگاه ها و استانداری مرکزی در محل دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد .

جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز گردید. در ابتدا دکتر دیلمی عضدی، رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی، ضمن خوشامدگویی به حاضرین در نشست، در رابطه با تبیین سند راهبردی کشور در امور نخبگان به بیان مقدمه­ای از محورهای این سند پرداخت و با معرفی استاد مدعو، جناب آقای دکتر اکبری (رئیس کمیسیون زیرساخت های فرهنگی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان) و مهندس ایزد امجدی از همکاران ستاد اجرایی سازی سند، از برگزاری چنین جلسه ای که در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است اظهار خرسندی نمود .

در ادامه دکتر اکبری ضمن اظهار خوشوقتی از حضور در استان مرکزی، با بیان مقدمه‌ای از چرایی و چگونگی تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان و تعاریف مفاهیم مرتبط با نخبگی از جمله نخبه، استعداد برتر، فعالیت نخبگانی، اجتماع نخبگانی و نظام نخبگانی، به تشریح کامل این سند پرداخت.

رئیس کمیسیون زیرساخت های فرهنگی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان، ضمن بیان چشم انداز و اهداف کلان سند راهبردی کشور در امور نخبگان افزود: جامعۀ نخبگانیِ مطلوب، جامعه ای است پویا که در آن اجتماعات نخبگانی در چارچوب ارزشهای اسلامی- ایرانی و مبتنی بر اقتضائات نظام جمهوری اسامی ایران، فرصت رشد و شکوفایی حداکثری را بر پایه تنوع استعدادها و توانمندیهای خود به دست آورده و ضمن حل مسائل جامعه، تدبیر امور تحول آن را در دست می گیرد.

 

وی افزود: برای تحقق این اهداف کلان، نظام نخبگانی وظیفۀ شناسایی، هدایت، توانمندسازی، زمینه سازی برای اثرگذاری اجتماع نخبگانی و نیز سیاستگذاری، مدیریت و توسعه زیر ساخت های لازم را بر عهده دارد. وی هر کدام از راهبردهای کلان، راهبردهای ملی و اقدام های ملی را به طور کامل تشریح و تبیین نمود .

دکتر اکبری در ادامه، به بیان چارچوب نهادی و الزامات اجرایی در نظام نخبگانی کشور پرداخت و افزود: سیاست گذاری و نظارت راهبردی و روزآمدسازی سند، به عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است و بنیاد ملی نخبگان مسئول تدوین سیاست های اجرایی، طراحی سازوکار تحقق اهداف سند و به تصویب رساندن آن در هیئت امنای بنیاد و ابلاغ آنها و هماهنگی و انسجام بخشی بین دستگاه های اجرایی کشور در اجرای سند و نظارت بر حسن اجرای آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کند. همچنین در فرایند اجرایی کردن و فرهنگ سازی سند، معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حوزه های علمیه، وزارت آموزش و پرورش، فرهنگستان های کشور، وزارتخانه های صنعتی و دفاعی، وزارت کشور و سایر وزارتخانه ها و نهادها و دستگاه های اجرایی کشور و نیز صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های تبلیغی و فرهنگی کشور با بنیاد ملی نخبگان همکاری می­کنند. وی در پایان در خصوص الزامات اجرایی سند راهبردی کشور در امور نخبگان به منظور اجرا، نظارت و ارزیابی سند اقدام های مورد نظر را ذکر نمود.

در بخش بعدی، حاضرین به طرح پرسش و ارائه پیشنهادات خود پرداختند. ارائه پاسخ توسط دکتر اکبری به پرسش‌های مطرح شده، حسن ختام این نشست بود.

 




نظرات کاربران