«بررسی صنعت سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران و آسیبشناسی و راهکارهای تعامل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با فعالان این صنعت»
آنچه در ادامه میخوانید مقدمهی پژوهشی با عنوان «بررسی صنعت سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران و آسیبشناسی و راهکارهای تعامل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با فعالان این صنعت» است. فایل کامل این پژوهش نیز جهت استفاده علاقهمندان و صاحبنظران در انتهای همین صفحه قرار داده شده است. همچنین لازم به ذکر است رویکردهای مطرح در این پژوهش الزما منطبق با رویکردهای «ستاداجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» نیست.
مقدمه
سرمایه گذاری خطرپذیر که ترجمه عبارت (Venture Capital) است و یک روش تامین مالی نوین به شمار میرود که مخصوص شرکتهای دوران مخاطره طراحی شده است.این روش تامین مالی امروزه به عنوان مهمترین و موثرترین روش تامین مالی طرحها و شرکتهای نوآور در سطح دنیا مطرح است. و توانسته است با کارآرایی که دارد بخش قابل توجهی از اقتصاد امروز دنیا را بوجود آورد. و با حمایت و نقش آفرینی از ایدههای برتر چهره دنیا را در بسیاری از زمینه ها تغییر دهد.
از همین رو شایسته است با توجه به ساختار اقتصادی و جمعیتی کشور که بخش اعظمی از اقتصاد توسط بنگاههای کوچک و متوسط که در دوران مخاطره قراردارند اداره میشود. و همچنین هرم جمعیتی کشور که در آن جوانان دارای اکثریت میباشند و تعداد بسیار زیادی جوان با انگیزه و تحصیل کرده به عنوان منابع اصلی کشور وجود دارد. شایسته و بایسته است توجه بسیار جدی به تامین مالی طرحها و شرکتهای نوآور و در دوران مخاطره صورت گیرد.
هدف این گزارش معرفی سرمایهگذاری خطرپذیر به طور استاندارد و صحیح آن به همراه بیان تجربیات و ظرفیتهای داخلی، آسیب شناسی فعالیتهای صورت گرفته و در نهایت بیان نحوه تعامل فعالین سرمایهگذاری خطرپذیر میباشد.
البته قطعاً با پژوهشهای نظری و استفاده از نظرات بخشی از فعالین یک صنعت نمیتوان به بهترین راهکار ممکن برای ساماندهی امری بسیار مهم، پیچیده و گسترده همچون صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر دست یافت و ضروری است با تعامل و هماندیشیهای فراوان و همچنین استفاده از تجربیات بینالمللی به راهکارهای مناسب رسید. لذا امید است این کزارش بتواند پایهای مناسب جهت تعامل بخشهای گوناگون این صنعت برای رسیدن به راهکارهای مناسب و استاندارد سازی فعالیتها قرار گیرد.