رئیس کمیسیون زمینهسازی اثرگذاری:
آمادگی «ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» جهت همکاری با دستگاههای اجرایی در خصوص تحقق اهداف بند (ث) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه
دکتر داود طالبی رئیس کمیسیون زمینهسازی اثرگذاری در ابتدا به توضیح روند تصویب بند (ث) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه پرداخت و گفت: بیش از یک سال قبل بحث توجه به برنامه ششم توسعه در جلسات «کمیسون زمینهسازی اثرگذاری ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» در دستور کار این کمیسیون قرار گرفت. در همین راستا کمیتهای ویژه در این کمیسیون تشکیل و جلسات مختلفی با صاحب نظران داخل و خارج از بنیاد ملی نخبگان برگزار شد که پس از مطالعه و بررسی اسناد بالادستی از جمله: «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، «نقشه جامع علمی کشور»، «سیاستهای کلان برنامه ششم توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری» و سایر اسناد مرتبط، 13 بند جهت لحاظ در قانون برنامه ششم توسعه از سوی این کمیته پیشنهاد شد.
وی در ادامه افزود: در ادامه این روند، این 13 بند به «شورای مدیران ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» ارائه شد و پس از اعمال تغییرات مورد نظر آن شورا به تصویب رسید. سپس آن را به سازمان برنامه و بودجه که ماموریت تدوین برنامه ششم توسعه را بر عهده داشت، ارائه دادیم که نهایتا پس از پیگیریهای فراوان بند (ث) ماده 64 به شرح زیر در قانون برنامه ششم توسعه لحاظ شد.
بند (ث) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه:
تمامی دستگاههای اجرائی موضوع این قانون موظفند بهمنظور شناساندن و تکریم مفاخر و مشاهیر ایران و حمایت از نخبگان علمی، فرهنگی و هنری کشور و تکریم پیشکسوتان حوزههای مذکور و بهرهگیری از توان و ظرفیت آنان برای توسعه کشور، طی مدت یکسال، برنامههای عملیاتی خود را منطبق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با هماهنگی بنیاد ملی نخبگان تهیه کرده و از سال دوم اجرای قانون برنامه به مرحله اجراء درآورند. بنیاد ملی نخبگان مکلف است گزارش سالانه عملکرد این بند را به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
وی خاطر نشان کرد: همانطور که از متن قانون مشخص است، این قانون دارای نگاهی نسبتا جامع به مقوله نخبگان است به طوری که شامل تکریم، الگوسازی و حمایت از نخبگان علمی، فرهنگی و هنری توسط تمامی دستگاههای اجرایی میشود. لذا میتوان امیدوار بود با اجرای دقیق این قانون، دستگاهها بیش از پیش به امر شناسایی، حمایت و تکریم نخبگان، پرداخته و زمینه ایجاد هماهنگی بین دستگاهها از سوی بنیاد ملی نخبگان در این امور محقق شود.
دکتر داود طالبی ضمن اشاره به آمادگی این کمیسیون جهت پیگیری اجرای این بند در دستگاههای اجرایی، گفت: قانون برنامه ششم توسعه در تاریخ 28/12/1395 از سوی ریاست محترم مجلس به ریاست محترم جمهور ابلاغ شده است و ما آمادگی داریم پس از ابلاغ قانون به دستگاههای اجرایی از سوی رئیس جمهور محترم، برنامه خود جهت پیگیری اجرای این بند در دستگاههای اجرایی را به دولت ارائه دهیم و پس از تایید دولت وارد تعامل با دستگاههای اجرایی شویم.
وی در پایان گفت: همانطور که در ابتدای بند (ث) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه آمده است مخاطب این بند تمامی دستگاههای اجرایی کشور میباشد و به نظر میرسد دستیابی به چنین هدفی دارای سختیهای خاص خود باشد. با این وجود به منظور تسهیل در اجرای آن، نقشهراهی از سوی «ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان» آماده شده است که امیدوارم با عنایت الهی و همکاری دستگاههای اجرایی بتوانیم اهداف مورد نظر این بند از قانون برنامه ششم توسعه را محقق کنیم.