دکتر کمال اکبری:
اجراییسازی اقدام ملی 5-1-1 عزم جدی نهادهای فرهنگی کشور را میطلبد.

دکتر کمال اکبری در ابتدا به شرح مختصری از ساختار سند راهبردی کشور در امور نخبگان پرداخته و گفت: در تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان، راهبرد کلان پنجم به «توسعه زیرساختهای فرهنگی، پژوهشی و اطلاعرسانی مرتبط با نظام نخبگانی» اختصاص یافته است. به منظور تحقق این راهبرد کلان، سه راهبرد ملی پیشنهاد شده است که اولین راهبرد «ارتقای دلبستگی ملی نخبگان در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی و فرهنگ کار در جامعه» است. در ذیل این راهبرد ملی، 8 اقدام ملی پیشبینی شده است که اولین اقدام آن به «ترویج فرهنگ انس با قرآن، معارف عترت علیهم السلام و اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی در بین اجتماع نخبگان به منظور ارتقای بینش دینی و تعمیق انگیزههای معنوی در خدمت به جامعه» اشاره دارد. به اعتقاد ما این اقدام ملی یکی از پایهایترین و با اهمیتترین اقدامات سند است.
رئیس کمیسیون زیرساختهای فرهنگی و پژوهشی ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان ادامه داد: به طور کلی می توان گفت راهبرد کلان 5 (به نوعی) ناظر و حاکم بر چهار راهبرد پیشین سند است. راهبردهای پیشین بیشتر معطوف به شناسایی، پشتیبانی، توانمندسازی و سیاستگذاری است. در صورتی که راهبرد کلان 5 به دنبال مدیریت نرمافزار فکری نخبگان بوده و بر این مهم تاکید دارد که در کنار توجه به رشد و پرورش علمی و تخصصی نخبگان، لازم است به وجوه دینی، ملی و اعتقادی ایشان نیز توجه نمود تا بتوانیم اجتماع نخبگانی تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: به منظور اجرایی سازی اقدام ملی 5-1-1 در گام نخست اقدام به شناسایی نهادهای فرهنگی کشور نمودیم که در این راستا بیش از 30 نهاد فرهنگی در کشور شناسایی شد. در گام بعدی چندین جلسه جهت فهم و تبیین این اقدام ملی و همچنین همفکری جهت تدوین سیاستهای اجرایی برگزار شد که پس از تدوین سیاست هایاجرایی، این سیاستها در شورای ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان به تصویب رسید و به نهاد های متولی و همکار ابلاغ شد.
در همین راستا بنیاد ملی نخبگان پس از برگزاری جلسات متعدد با نهادهای ذیربط اقدام به تدوین آییننامه و شیوهنامه شناسایی و پشتیبانی از سرآمدان قرآنی نمود که پس از ارسال به کمیسیون دائمی هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان، به تصویب این کمیسیون رسیده و برای سال 1395 اجرایی شد. همچنین از جمله اقدامات صورت گرفته در دفتر برنامهریزی فرهنگی معاونت فرهنگی بنیاد میتوان به برگزارای جلسات با نهادهای مختلف جهت بررسی نحوه عملیاتی کردن سیاستهای اجرایی مربوط به این اقدام ملی اشاره نمود.
وی در پایان با اشاره به این که در آغاز مسیر اجراییسازی اقدام ملی 5-1-1 قرارداریم، تاکید کرد: با توجه به تصویب سیاستهای اجرایی این اقدام در شورای ستاد و همچنین برگزاری نشستهای ترویجی با نهادهای مسئول در این حوزه، میتوان گفت زمینه سازی مناسبی جهت اجراییسازی این اقدام صورت پذیرفته است؛ با این همه، اجراییسازی این اقدام عزم جدی تمامی نهادهای مسئول در این حوزه را میطلبد.